Het lijkt wel of ieder van ons in dit leven een geheel eigen missie meegekregen heeft in de vorm van persoonlijke wensen om waar te maken. Het is onduidelijk waar die wensen vandaan komen, ze zijn er gewoon en lijken bij jouw fabrieksinstellingen te horen. Misschien is het erfelijk, maar misschien is het wel de invulling van je karma, de reis die je ziel in dit leven wil maken. Het zijn in ieder geval de dingen die jij graag doet in dit leven en waarvoor je ook de talenten meegekregen hebt. Kortom, jij bent uniek! Jij hebt je eigen missie in dit leven. Het leven heeft jou hiervoor uitgekozen.

Waarom we juist ‘dit’ willen en niet iets anders weten we niet, maar is iets waar we graag achter zouden willen komen. En hierop past perfect de uitspraak van Schopenhauer: “De mens kan wel doen wat hij wil, maar niet willen wat hij doet.”

Zelfs mijn niet-bewuste brein, mijn ego, lijkt geheel ingesteld op het waarmaken van deze persoonlijke wensen. En wat blijkt is dat het waarmaken van deze wensen ons gelukkig maakt. De zin van ons bestaan lijkt aldus eenvoudig:

“Leven en je  wensen volgen, om daardoor gelukkig te zijn.”

Wat het leven boeiend maakt is de mogelijkheid om je dromen te verwezenlijken. Je eigen legende waarmaken is de enige verplichting van de mens.” (Paulo Coelho: De alchemist)

“Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren.” (Goethe)

“Be what you are meant to be”, schreef Marianne Williamson. “Laat de schaamte voor je wensen los. Je wensen bevatten de essentie van wie je bent.” Juist door te zijn wat je bent, hoor je er helemaal bij.

“The purpose of life is to discover your gifts and talents, the meaning of live is to give them away.” (Margareth Hatcher)

Authenticiteit betekent het leveren van jouw unieke bijdrage aan het leven van de gemeenschap. Het is je missie.